Beretning

Jens Stenbæk, bestyrelsesformand

Fælles retning sætter spor i samfundet​

Som andelsselskab ligger det i Andels DNA at udvise samfunds- og pionerånd, også når kriser kradser. Vi orienterer os mod fællesskabets bedste og tager ansvar for de mange elforbrugere i hele Danmark, der er kunder hos os. Vi engagerer os i projekter, der kan skabe en grøn omstilling af vores energisystem og energiforbrug – blandt andet i kraft af vores ejerskab af det østdanske elnet, vores bidrag til den danske energiproduktion og til ladeinfrastruktur til elbiler.

Jesper Hjulmand, CEO

Et dramatisk og turbulent år

Andel blev placeret midt i orkanens øje, da energikrisen kom rasende. Prisen på naturgas, el og olie røg i vejret, forsyningssikkerheden kom under pres, og et ekstraordinært skærpet fokus på vores IT-sikkerhed blev nødvendigt fra den ene dag til den anden. Den geopolitiske situation i Europa og verden rykkede med andre ord helt ind i vores kerneforretning, og det har selvfølgelig påvirket og sat dagsordenen for vores beslutninger, aktiviteter og resultater i 2022.

Regnskabsberetning 2022

Andel-koncernens resultat før skat for regnskabsåret 2022 udgjorde et overskud på 6.392 mio. kr., hvilket er 14.612 mio. kr. højere end resultatet for regnskabsåret 2021, hvor resultatet udgjorde et underskud på 8.220 mio. kr.

Udbytte til andelshaverne
1 mia. kr.

Andels andelshavere kan se frem til 850 millioner kroner i udbytte og yderligere 150 millioner kroner investeres gennem Andels kollektive samfundsbidrag i region Sjælland.

[lang-switch]
Følg andel: